Top

Artikels omtrend zijden producten

Healthy and Handsome Test: Zijden Kussen december 10, 2013 by Rachèl

http://www.healthyandhandsome.nl/uncategorized/healthyandhandsome-test-zijden-kussen/#sthash.4IX2y3hk.dpuf


Met mijn lange haar ben ik altijd op zoek naar alles dat claimt om klitten in het haar te voorkomen. Daar heb ik namelijk, hoe langer mijn haar wordt, steeds meer last van! Rimpels heb ik gelukkig nog niet, maar aangezien ik ook al aan de verkeerde kant van de twintig zit (26) sla ik iets wat claimt rimpels te voorkomen ook niet af ;-). En laat ik nou net van Sinterklaas iets hebben gekregen wat claimt zowel klitten als rimpels te voorkomen: een zijden kussensloop!
Ik had al eerder gelezen over het gebruiken van een zijden kussensloop om te voorkomen dat je haarpunten splijten, te voorkomen dat je haar klit, te voorkomen dat je haar statisch wordt en om te zorgen dat je haar meer glanst. Na wat websites afstruind te hebben kwam ik erachter dat het ook kan helpen bij huidallergie, psoriasis, eczeem en acne, kan zorgen voor een betere hydratatie van de huid en voorkomt dat er slaapvouwen en rimpels ontstaan in het gezicht.

Nou dat klinkt als een wondermiddel niet? Jammer alleen dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat zijde inderdaad rimpels voorkomt of je haar gezonder houdt. Toch vond ik het het proberen waard, aangezien satijn zijden een heel gladde stof is zal het zorgen voor minder frictie tussen je huid en het kussen + je haar en het kussen. En laat frictie nou inderdaad slecht zijn voor je haar en uit onderzoek blijken dat slaapvouwen op langere termijn inderdaad kunnen zorgen voor rimpeltjes (Fulton & Gaminchi, 1999). Daarnaast gebruikte mijn lieve oma altijd een satijn zijden kussen om haar haar netjes te houden, dus wat dat betreft is het al een heel oud beautygeheim.

Dus ik besloot voor sinterklaas een satijn zijden kussen te vragen gemaakt van 100% moerbeizijde. Moerbeizijde is een zeer hoog kwalitatieve zijde, geproduceerd door de Bombyx mori-vlinder, waarvan de zijderupsen exclusief gevoed worden met een dieet van moerbeiboombladeren. Verwar satijn zijde niet met normaal satijn. Normaal satijn is namelijk gemaakt van synthetische materialen, waarvan je haar juist statisch kan worden.

Sinterklaas (a.k.a. mijn moeder) kocht het kussen bij Silkmood voor 37,00 euro. Op het bijgeleverde kaartje stonden nog eens de voordelen van zijde opgesomd:

Vannacht zal ik dan voor het eerst mijn hoofd laten rusten op het zijden kussen  Hopelijk glibber ik niet uit bed door de gladde stof, en natuurlijk hoop ik helemaal dat mijn haar minder klit en meer glanst en ik minder slaapvouwen krijg (al hoewel ik die nu ook bijna nooit heb). Natuurlijk kan ik pas na een paar weken zeggen wat ik van het kussen vind en of het ook echt werkt. Dus houd de site in de gaten, binnenkort een artikel over mijn ervaring met het zijden kussen!

Getest: Zijden kussensloop voor huid en haar!

Posted on februari 12, 2014 by Rachèl

Een tijd geleden gaf ik aan een zijden kussensloop te hebben gekregen en deze uit te gaan testen. Het slapen op een zijden kussen schijnt namelijk nogal wat voordelen te hebben voor je huid en je haar! Benieuwd wat ik er van vind en of het ook echt werkt? Lees dan gauw verder!

De kussensloop is gemaakt van 100% moerbeizijde. Een kwalitatief hoogstaand soort zijde. In het artikel (klik hier) wat ik hierover schreef kun je meer teruglezen waarvoor een zijden kussen allemaal goed kan zijn. Maar in een notendop: meer glans en minder gespleten punten en klitten in je haar, minder slaapvouwen en rimpels en betere hydratatie van de huid.
Maar dan de prangende vraag: werkt het ook echt? Dat is een vraag die geen eenduidig antwoord heeft als ik eerlijk ben. Want het is natuurlijk moeilijk te voorspellen of het inderdaad werkt tegen rimpels. Dan zou ik een review moeten schrijven over 20 jaar om te kijken of het echt heeft gewerkt! 

Wat ik wel kan zeggen is dat het satijn-zijde erg fijn aanvoelt op de huid. Het is een hele gladde stof die een beetje ‘koel’ aanvoelt, waardoor slapen erop erg prettig is. Het is een stuk minder ‘hard’ en stroef dan een katoenen kussen. Hierdoor denk ik dat het zeker kan helpen tegen slaaprimpeltjes. Nu ik het slapen op zijden kussen gewend ben denk ik niet dat ik graag terug zou gaan naar een katoenen kussensloop. Ook al zou zijde niks extra’s doen voor je huid of haar dan nog zal ik nog graag op slapen. Het is echt heel fijn!  Ik denk ook dat het in de zomer fijn is aangezien zijde luchtdoorlatend en temperatuur regulerend is.

Of het ook echt werkt tegen rimpels. Ik weet het niet, die worden voor een groot deel veroorzaakt door uv-licht en natuurlijke collageen-afbraak, maar wellicht dat het slapen op zo’n glad kussen net een beetje kan helpen met het tegengaan van rimpels. Je slaapt immers zo’n 33% van je leven, dus dat kun je beter doen op een goed kussen en een goede kussensloop toch?
En hoe zit het dan je haar? Zorgt het inderdaad voor minder klitten en gespleten haarpunten en meer glans? Ook dat is best lastig om te beantwoorden. Het helpt in ieder geval niet tegen klitten. Althans bij mij. Lang haar raakt snel in de klit, en ik heb niet het idee dat het door dit kussen minder wordt. Maar wellicht vormen de meeste klitten zich overdag en zitten ze er dus al in voordat ik ga slapen.
Maar toch doet het wel wat goeds voor je haar. Mijn vriend werd ‘s ochtends altijd wakker met haar wat alle kanten op stond. Nu we allebei op een zijden kussensloop slapen (ze kwamen in een set van twee :-)) heeft hij hier een stuk minder last van! Dat bewijst dus dat zijde zachter is voor je haar en minder wrijving veroorzaakt (en daardoor ook minder haarschade). Ook lijkt mijn haar meer te glanzen. Ik heb verder niks aan mijn haarverzorging-routine veranderd, dus dan zou je denken dat dit toegeschreven kan worden aan het zijden kussen.

Het is natuurlijk geen dubbel geblindeerd gerandomiseerd onderzoek, dus of zijde echt goed is voor huid en haar is durf ik niet te zeggen. Voor mij heeft het in ieder geval een aantal voordelen en ik blijf er zeker op slapen! Het enige nadeel is dat je zijde op zeer lage temperatuur met speciaal zijde-wasmiddel moet wassen.


Heeft u vragen? contacteren ons via onderstaande formulier:
@Aanbiedingen
Nieuwe producten