Top

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een zijden dekbedovertrek of een zijden hoeslaken?

Belangrijke tips voor het kopen van zijden bedlinnen:

1: Seam of naadloos:

Goedkope zijden lakens of dekbedovertrekken zijn vaak gemaakt van smalle aan elkaar genaaide zijden panden. Ze zijn genaaid met 2 zijden panden of 3 zijden panden  en er is een naad in het midden of aan beide zijden. Dit oogt minder mooi en luxueus.  
Naadloze zijde beddengoed gebruikt de brede zijde die wordt geweven op zeer grote weefgetouwen, zodat er geen naden zijn.  Het is veel mooier en luxueuser maar wel een beetje duurder.
Silkmood verkoopt alleen naadloze zijden bedlinnen, er zijn dus geen naden/stiksel op de boven/onder kant van onze zijden bedlinnen. 
 
Veel bedrijven vermelden niet of hun zijden bedlinnen met naad of naadloos is!  Stel jezelf de vraag voor je koopt.
 

2 Momme 

Momme (mm) is de gewichtseenheid per vierkante meter zijde. Momme is traditioneel gebruikt om de oppervlaktedichtheid van zijde te meten.
Hoe hoger het gewicht in mommes, hoe dikker de stof is en hoe beter hij bestand is voor intensief gebruik. Hoe hoger de momme hoe duurder de stof is.
 
In het algemeen:
  • Onder de 12 momme is geschikt voor sjaals
  • 12 à 16 momme is geschikt voor zijden nachtmode
  • 19 momme en 22 momme is geschikt voor zijden bedlinnen. 
Koop geen zijden bedlinnen onder 19 momme. Die is veel te dun voor intensief gebruik. De Silkmood zijden bedlinnen zijn  gemaakt van 100% hoge kwaliteit en natuurlijke pure moerbeizijde van 19 momme en 22 momme. 

Aanbiedingen
Nieuwe producten